Die Welle

Hur kunde det hända? Det är en av frågorna man ställer sig om dåtidens nazityskland! Die Welle är filmen som genom ett experiment i en skola skulle få eleverna att förstå dessa frågor. Hur det gick? Helt snett!
 

Die Welle

Gymnasieläraren Rainer Wenger engagerar sin klass i ett kontroversiellt, sociologiskt experiment för att få eleverna att förstå mekanismerna bakom nazism. Rainer inför auktoritära regler och klädkoder och klassens sammansättning förändras sakta men säkert. En “ vi mot dem”- anda växer fram och till slut urartar hela experimentet i tragiska händelser! En viktig film som inte får missas!

Från 15 år

Die Welle bygger vidare på boken The Wave av Todd Strasser samt den verkliga och omtalade tragedin som ägde rum i en skolklass i Kalifornien, 1967.

Relaterade resurser

FÖRINTELSEN - DET GLÖMMER VI ALDRIG

Förintelsen är ett skrämmande exempel på vad som kan hända om vi inte håller debatten om demokrati och människors lika värde vid liv. Cirka sex miljoner judar dog i Förintelsen. Också romer och polacker utsattes för folkmord. Ämnestema för åk 7-9.

Forum för levande historia

På Forum för levande historia finns mycket bra material om Förintelsen och du kan även se filmen Fakta om Förintelsen

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This