Det här är vår värld

Sommaren då Jia flyttar in blir alldeles speciell för Sun. Äntligen får hon den bästa vän som hon tidigare saknat. När skolan börjar förändras allt. Filmen visar hur klasskamraternas manipulerande beteende påverkar relationerna mellan vännerna och hur denna vänskap förändras om och om igen.

Smärtan att bli vald sist på idrottslektionen och den ofrivilliga ensamheten syns så tydligt i Suns blick. Hon är den utfrysta som ingen vill sitta bredvid eller vara med så när Jia en ny tjej ska börja i hennes klass väcks hoppet om en vän som inte dömer ut henne som de andra gör. Sommaren börjar bra när de båda lär känna varandra och en del hemligheter delas vännerna emellan, men när Jia tvingas gå i sommarskola träffar hon en del av Suns klasskamrater som snabbt får henne att förstå Suns plats i hierarkin. Jia börjar umgås med de populära tjejerna med ledaren Bora i spetsen och Sun står återigen utanför, men det är då Jias lögner ställer till det för henne och berättelsen tar en ny vändning. En mycket trovärdig skildring av spelet mellan mobbare och mobbad och kampen att bli accepterad av den populära och erkända skaran. En film om längtan att få respekt för den man innerst inne är och friheten från att slippa förställa sig.

Relaterade resurser

Tema - Mobbning

I Digital Pedagogik finns ett boktema med e-böcker om mobbning för elever som går på låg- och mellanstadiet.  De allra flesta kan eleverna läsa själva, men några fungerar även bra som högläsning.

Face to face

13-åriga Brynhildhur har mycket i vardagen att glädja sig åt. Hon har fina och engagerade föräldrar, en snäll bästis och ligger bra till för att få solorollen på klasskörens julkonsert. Men Brynhildhur blir mobbad av klasskamraten Silja och det förstör allt det fina. Brynhildur kan inte förstå varför Silja är så elak mot henne och hon försöker ta reda på hur de kan bli vänner istället.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This