Det farliga sittandet

Sitter du ofta när du jobbar? Vet du hur det påverkar din hälsa? I det här utbildningsklippet får du genom några experiment se hur du själv kan påverka din hälsa positivt genom att stå och gå oftare. Du får även tips på några enkla övningar.

 

 

Nadia och Artur är unga och sportiga men sitter som de flesta mycket på jobbet och i skolan. I den här filmen deltar de i ett experiment för att se hur olika värden förändras i kroppen genom små förändringar med mer rörelse under en arbetsdag. Idrottsexperten Natascha hjälper till att ta reda på frågor som:  hur väl tillgodogör sig kroppen näringen från maten när den knappt rör sig? Vad innebär stillasittandet för oss egentligen, och hur påverkas en frisk kropp?

Länk till handledning i PDF

Relaterade resurser

Hälsa & Träning

Hur hänger rörelse, kost och hälsa ihop? Hur kan vi göra för att få bättre kondition? I tema Hälsa och träning har vi letat efter resurser för att kunna svara på bland annat dessa frågor. Åk: 7-9. Gymnasiet

Positiv livsstil

Positiv livsstil är en serie i fem delar, som tar upp viktiga frågor om ungdomars livsstil och hälsa. Både ungdomar och experter kommer till tals och ger viktig kunskap om ämnet. Åk: 7-9, Gymnasiet

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This