Det borde finnas regler

I den tråkigaste hålan i världen bor Mia. Två bra saker finns i hålan, Mirjam och Karl. Mirjam är den som får saker att hända, som alla gillar. Karl är geni-kompisen Mia känt i evigheter. När Mirjam utvecklar en relation med 25 år äldre Per kan inte Mia och Karl bara sitta tysta bredvid. Men vad kan de göra? På en fest dyker snygge Vlad upp och Mias liv tar en ny vändning.

Det borde finnas regler

Mia, Mirjam och Karl är bästa vänner, men att vara 14 år i en håla där ingenting händer är ingen dans på rosor precis. Alla vill de vara vuxna och övar på det, var och en på sitt vis. Men vänskapen sätts på prov när Mirjam träffar Per som är 25 år äldre en Mirjam och har sex med honom, då måste det göras något drastiskt för att få slut på affären. Dessutom är ju Mirjam underårig, men ju mer de försöker att sära på dem så förlorar de Mirjam mer och mer. Mia har även andra problem som en pappa som dricker alldeles förmycket och en mamma som träffat en ny man som försöker vinna Mias förtroende. Allt detta när hormonerna rusar åt alla håll, det är förmycket, men det är en tid man måste gå igenom. Det är tur att skrattet ligger så nära gråten och smärtan och att man måste lära sig  att förlåta och att bli förlåten. Men det borde finnas regler som lotsar en in i vuxenlivet.
Filmen bygger på Lina Arvidssons bok med samma namn.

Åk 7-9

 

 

Relaterade resurser

Mikro och Gasolin

De två unga 14-åriga killarna Mikro och Gasolin är bådalite udda karaktärer och blir kompisar via skolan. Närsommarlovet börjar kommer de på att de kan bygga etteget fordon med olika delar från ett skrotlager. Det blir enhusbil, varpå de ger sig av med sin farkost på en road-tripi Frankrike.En ungdomsfilm av Michel Gondry som gjort uppskattade ”Be KindRewind”, ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” och ”The We andthe I”. En riktigt rolig och varm skildring av ungdomligt utanförskapoch vänskap som vissa kallar Gondrys bästa.

Girlhood

Marieme bor i en parisisk förort. Hon måste ta hand om sina småsyskon, hjälpa mamma på jobbet och hon kontrolleras av sin storebror. I skolan ligger hon efter. När hon träffar Lady, Adiatou och Fily föds tanken på frigörelse. Hon skaffar sig en ny stil, byter namn och hoppar av plugget för att bli en i gänget. Vinnare av Bronshästen på Stockholm Film Festival 2014. Filmfotografen Crystel Fournier fick även festivalens pris för bästa filmfoto. Rekommederas från årskurs 9.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This