Den osynlige pojken

Trettonårige Miki har det tufft. Dagligen trakasserad av skolans värstingar, ingen lycka med tjejen han är kär i och till råga på allt måste han nöja sig med en billig pyjamaskostym till halloween-festen. När det känns som allra värst önskar sig Miki att han bara kunde försvinna. Dagen efter festen går det omöjliga i uppfyllelse – han har blivit helt osynlig!

Den osynlige pojken

Trettonårige Miki har det tufft. Dagligen trakasserad av skolans värstingar, ingen lycka med tjejen han är kär i och till råga på allt måste han nöja sig med en billig pyjamaskostym till halloween-festen. När det känns som allra värst önskar sig Miki att han bara kunde försvinna. Dagen efter festen går det omöjliga i uppfyllelse – han har blivit helt osynlig! Efter att chocken lagt sig inser Miki att osynligheten har många fördelar: man kan både smyga in i tjejernas omklädningsrum och få hämnd på de elaka killarna. Men det finns också en hemlighet bakom Mikis speciella förmåga, en orsak till varför en del barn mystiskt försvinner, ett hot som alltmer verkar rikta in sig mot just Miki.

Åk 4-6, 7-9

 

Relaterade resurser

Tema Hjältar i film och litteratur

I det här temat presenteras tre olika hjältetyper (superhjälten, anti-hjälten och flickhjälten) genom material och tips om hur ni kan jobba med temat.

Anaconda : Superhjältar

När uppstod egentligen Superhjälten? I jakt på superhjältens rötter reser vi till Mexico där luchadores, brottare med hemlig identitet, är mycket populära. Vi besöker också ett så kallat Cos Play i Madrid, där deltagarna klär ut sig till mangafigurer och tävlar om vem som har gjort det bäst. Det senaste i superhjältegenren är avdankade hjältar med vardagsproblem. Vi har träffat Will Smith i samband med filmen Hancock och följer med bakom kulisserna till den svenska superhjältefilmen ”Kapten Sverige”. Filmen började spelas in för några år sedan men pengarna tog slut så filmen har inte kunnat göras klar förrän nu. Vi får också se hur det går till när Nassim förvandlas till Nazoom.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This