Den fula maten

I butiken ser alla frukter och grönsaker lika fräscha och fina ut. Mat som inte passar in i mallen sorteras bort trots att det är långt till bäst före-datum. Få en inblick i systemet och vad vi kan göra åt matsvinnet.

 

 

Få inblick i en kreativ och inspirerande marknad som uppstått när vi kräsna konsumenter skapat ett system som genererar mycket svinn på matvaror. Om du aldrig haft en djupare fundering på urvalsprocessen av mat från producenter till butiker och restauranter ska du se den här filmen.

I butiken ser alla frukter och grönsaker likadana ut och är toppfräscha. Men i verkligheten sorteras de varor ut som inte passar in i mallen – den fula maten. Dessutom så har allt vi handlar långt kvar till att bäst före-datumet går ut. Frågan är: Vart tar den bortsorterade maten vägen?

Relaterade resurser

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling är ett ämnesöverskridande tema, och det berör oss alla. Vad innebär tillväxt, och är det förenbart med hållbar utveckling? Antropocen definieras som den tid då människans verksamhet globalt har påverkat jordens klimat och ekosystem, bland annat genom global uppvärmning. Så ser det ut – men vad gör vi åt det? Nivå: Gymnasiet.

Food evolution

Hur mättar man jordens befolkning på ett hållbart sätt? Mycket intressant dokumentär som kastar oss rakt in i hjärtat på GMO- debatten. Gymnasiet, Vuxenutbildningen.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This