Den blommande stranden

Den blommande stranden är en film om blomsterprakten och djurlivet på en stenstrand i skärgården. Filmen följer strandkvannens liv från tidig vår till sen höst och berättar också om gåsörten, fackelblomstret, havstulpanen och tångmärlan som trivs bland strandens stenar.

Man man säger ordet strand tänker väl de flesta på sand, men det finns ju ett myllrande växt och djurliv också. I den här filmen får vi se hur växterna har anpassat sig för att överleva i den näringsfattiga strandmiljön och hur de påverkar och samverkar med djuren till en berikande mångfald.

Relaterade resurser

Tema Havens ekosystem

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om att en stor del av havens djup är fortfarande outforskat av oss människor. Det vi vet är att det är en fantastisk värld med mängder av intressanta djur. I temat får du veta mer om havens ekosystem.

Minja på Koster

Minja bor längst ut i väster i Sverige, på ön Sydkoster i Bohuslän. Här finns det stora havet Atlanten, klippor och stränder. Minjas favoritplats är den hemliga stranden. Den kallas så för att den är ligger lite undangömd och vägen dit är krånglig. Men det finns något som förstör de fina stränderna på Koster, och det är skräpet. Tillsammans med sina klasskompisar tar Minja reda på vad det ligger för skräp på stränderna och hur det hamnar där.

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This