Cloudboy

Niilas bor i Belgien med sin pappa. Hans mamma är same och flyttade tillbaka till Lappland när han var liten. Nu har Niilas mamma och pappa bestämt att han ska åka till sin mamma på sommarlovet. Motvilligt åker han dit, för att återskapa kontakten med sin mamma – vilket visar sig bli ett riktigt äventyr.

 

 

Niilas har bott med sin pappa i Belgien så länge han minns. Niilas föräldrar har bestämt att han ska åka och hälsa på sin mamma och hennes nya familj i Sápmi. Mamman lämnade Belgien när Niilas var mycket liten och han känner henne egentligen inte alls. Niilas protesterar mot planerna men åker tillslut motvilligt till sin mamma. I Sápmi är tillvaron helt annorlunda och Niilas håller sig för sig själv och längtar hem. Men renkalvarna ska märkas och alla måste hjälpa till. När en av kalvarna springer bort dras Niilas med i jakten och mot alla odds blir den här sommaren det största äventyret i hans liv.

En fin film om komplicerade relationer som utspelar sig i natursköna landskap. Cloudboy visar att familjer kan se olika ut.

 

 

 

Relaterade resurser

Samerna

Tema. Samerna är Sveriges enda ursprungsfolk, och samiska är ett av landets fem nationella minoritetsspråk. Samerna har i ungefär 2000 år bott i ett område som i dag sträcker sig över nordligaste Sverige och tre av våra grannländer. Förr i tiden bodde många samer i kåtor, och arbetade med renar. Men hur är det att vara barn och same idag? Åk: 4.6

Samer

Läraren Johan ska ha en lektion om samer. Han reser därför norrut, hem till Nils-Anders och Evelina som är samer. De lär honom om samernas historia, kultur och hur samer lever idag. Vi åker skoter, besöker en kåta,  och får veta hur renskötsel fungerar.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This