Cell 211

I den här filmen ställs allt på sin spets när nye fångvaktaren Juan på ett fängelse blir skadad under sin första dag under visningsturen och läggs i cell 211 medans personalen ska tillkalla medicinsk hjälp. Men det de inte räknat med är att ett upplopp som planerats av fångarna.

Cell 211

I den här filmen ställs allt på sin spets när nye fångvaktaren Juan på ett fängelse blir skadad under sin första dag under visningsturen och läggs i cell 211 medans personalen ska tillkalla medicinsk hjälp. Men det de inte räknat med är att ett upplopp planerats av fångarna led av ”Malamadre” när upploppet är ett faktum stängs fångarna in i huvudbyggnaden där även Juan blir kvar. Nu börjar Juans kamp, för att överleva måste han övertyga de andra fångarna om att han är en av dem.

En mycket tät och intensiv film, skrämmande men samtidigt spännande med ett stort persongalleri.

Passar bäst för gymnasiet.

  • Produktionsår : 2009
  • Speltid : 1.47 tim
  • Förlag : Kunskap & Upplevelse AB
  • Nivå : Grundskola 7-9, Gymnasieskola, Vuxenutbildning
  • Ämne : Moderna språk, Samhällskunskap
  • Ämnesord :  Spanska

Relaterade resurser

Kortfilmsklubben Spanska

Kortfilmer på spanska tänkta att fungera i språkundervisningen på högstadiet och i gymnasiet. Innehållet varierar, men det handlar först och främst om möten mellan människor; livet, döden, kärlek, konflikter, sex, rätt och fel. Sändes tidigare under titeln Filmklubben.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This