Börja berätta!
Den digitala tekniken är ännu ung men viljan att berätta och ta del av berättelser är lika gammal som människan. I Creaza kan du skapa berättelser i form av serier, filmer och ljud. Creazas program är webbaserade och det betyder att du kan arbeta från vilken uppkopplad enhet som helst och slipper göra någon programinstallation.

Skapa med Creaza

I Creazas program Cartoonist kan du skapa serier, film och ljudberättelser. Blanda gärna Creazas bilder, video och ljud med ditt eget uppladdade material. 
Du kommer till Creaza från Digital Pedagogik genom att välja genvägen Digitalt berättande – Cartoonist och klicka på önskat serietema eller välja “Mitt innehåll” eller “Uppgifter”. Du kan även gå in på https://www.creaza.com/ och välja att logga in med knappen “Log in with Digital Pedagogik”.

Lägg till ljud

Du kan lägga till musik och ljudeffekter till din serie. Det går också bra att spela in ljud till seriebilderna eller ladda upp ljud. 

Egna bilder och video

Använd gärna egna bilder och videoklipp eller blanda dina uppladdade bilder med verktygets mediematerial för spännande möten och roliga effekter!
Vad skulle du fråga Julius Ceasar om du fick chansen? Ladda upp en bild på dig och skapa en dialog mellan dig och Julius Ceasar eller någon annan historisk person. Det går också bra att ladda upp egna bakgrundsbilder och sätta in seriefigurer i fotograferade miljöer.

Tilldela uppgifter

Du som lärare kan tilldela uppgifter till dina elever i Creaza. På så vis kan du styra dem i önskad riktning och hjälpa dem med hjälp av kommentarsfunktionen. 
Du kan välja att tilldela färdiga uppgifter som andra pedagoger har skapat (fliken Uppgifter på Creaza.com) eller skapa uppgifter utifrån eget material.

Eleverna kan samarbeta i samma berättelse om den som skapat berättelsen (eller startat en uppgift) skickar en samarbetslänk till sina gruppmedlemmar. Flera användare kan dock inte arbeta samtidigt i projektet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This