Börja berätta!
Den digitala tekniken är ännu ung men viljan att berätta och ta del av berättelser är lika gammal som människan. I Creaza kan du skapa berättelser i form av serier, filmer och ljud. Creazas program är webbaserade och det betyder att du kan arbeta från vilken uppkopplad enhet som helst och slipper göra någon programinstallation.

Logga in i Creaza

Det finns flera sätt att logga in i Creaza på. Antingen kan du gå via Digital Pedagogik (genväg eller via uppgifter) men det går också bra att logga in via www.creaza.com. 

Du kommer till Creaza från Digital Pedagogik genom att välja genvägen Creaza och klicka på ”Öppna verktyg”. Du kan även gå in på https://www.creaza.com/ och välja att logga in med knappen ”Log in with Digital Pedagogik” eller via Skolfederationen om din skola är ansluten.

Skapa med Creaza

I Creazas program Cartoonist kan du skapa serier, film och ljudberättelser. Blanda gärna Creazas bilder, video och ljud med ditt eget uppladdade material. 

I Cartoonist kan du arbeta med serier, film, bilder, animeringar och ljud. Cartoonist innehåller färdiga serieteman, videor och musik- och ljudarkiv men du kan också ladda upp eget bild- och ljudmaterial. 

Tilldela uppgifter

Du som lärare kan tilldela uppgifter till dina elever i Creaza. På så vis kan du styra dem i önskad riktning och hjälpa dem med hjälp av kommentarsfunktionen. 
Du kan välja att tilldela färdiga uppgifter som andra pedagoger har skapat (fliken Uppgifter på Creaza.com) eller skapa uppgifter utifrån eget material.

Eleverna kan samarbeta i samma berättelse om den som skapat berättelsen (eller startat en uppgift) skickar en samarbetslänk till sina gruppmedlemmar. Flera användare kan dock inte arbeta samtidigt i projektet.

Transparens i bilder

För att dina bilder ska få liv i berättelserna behöver du ibland ta bort delar av bakgrunden i bilden. Det finns tyvärr ingen inbyggd sådan funktion i Creaza men med hjälp av några smidiga och gratis online-tjänster, nämligen Pixabay och Photoscissors!

OBS! När du laddar upp bilder i Creaza ska du tänka på att inte ladda upp bilder som är skyddade, dvs som någon annan har copyright på, och att inte använda bilder på myndiga personer som inte vill medverka eller barn vars föräldrar inte gett tillåtelse till publicering av bilder. 

Animera objekt

Det går att animera rörelser, tona in/ut objekt eller göra skaländringar samt att kombinera dessa funktioner.

Från och med hösten 2019 går det att skapa enkla animeringar av text eller objekt i Cartoonist. Animeringsfunktionen nås från objektsmenyn. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-15.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-tors 8:00-16.00
Fre 8:00-15:00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This