Digitalt berättande

Cartoonist- Börja berätta

Med Creazas online-program Cartoonist kan elever skapa digitala berättelser i form av tecknade serier, filmer eller bildspel. Ingen programvara behöver installeras och eleven kan arbeta i skolan eller hemifrån med dator eller surfplatta.

Datum: 2021-03-10

Tid: kl. 15:00 – 15.45

Målgrupp: Grundskolepedagoger

Plats: Zoom (möteslänk mailas ut)

Anmälan sker till karl(a)mediapoolen.se

OBS! Anmälan stängs 8 mars.

* För Mediapoolens avtalskunder

Föreläsare

Karl Malbert

Karl Malbert är mediepedagog på Mediapoolen. Han ger kurser om musik och digitalt berättande samt har utvecklat Mediapoolens musiktjänster Paint Music och Musikmattan.
Kontakta Karl: karl(a)mediapoolen.se

Digital kompetens och Skolverket

Skolverkets uppdaterade kursplaner gäller från och med 1 juli 2018. De nya skrivningarna ska bidra till att barn och elever utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhället. De ska stärka elevernas förmåga att använda och förstå digitala system och tjänster, att förhålla sig till medier och information på ett kritiskt och ansvarsfullt sätt. Det handlar också om att stärka förmågan att lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av digitala verktyg. Med kompetensträffar och webbinarium vill Mediapoolen ge inspiration till alla er som jobbar ute på skolorna för att nå dessa mål.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-15.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-tors 8:00-16.00
Fre 8:00-15:00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This