Bang och världshistorien

Barbro Alving (1909-1987) bestämde sig tidigt för att bli journalist. Idag ses hon som en av dåtiden främsta journalister i Sverige. Under signaturen Bang rapporterade hon från krig och aktuella händelser från hela världen. Barbro Alving var på många sätt revolutionerande för sin tid, och valde ofta att gå sin egen väg.

 

Bang (barbro Alving) startade sin journalistiska karriär på Stockholms dagblad 1928 och kom att bli en erkänd och internationellt känd skribent. Hon kallade sig pacifist och inspirerades av sin nära vän Elin Wägner som var aktiv inom kvinnorättsrörelsen. Hon blev ensamstående mamma i en tid då det var tabu, och efteråt kom andra barn som som föddes av ogifta mödrar att kallas Bang-barn. Hon var bisexuell och sedan 1940 levde hon tillsammans med Loyce Sjöcrona.

Relaterade resurser

Flickors rättigheter

Flickors rättigheter innehåller ett antal filmer, där jämställdhetsfrågor samt frågor kring flickors och kvinnors rätt att bestämma över sina liv ligger i fokus.

Suffragette

Utifrån kvinnorna på ett tvätteri i sekelskiftets London skildrar den brittiska filmen Suffragette en dramatisk tid i kvinnorörelsens historia. Centralpersonen Maud genomgår en omvälvande förändring när hon dras in i striden för kvinnlig rösträtt.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This