Bajsfilmen

En animerad film fritt efter Pernilla Stalfelts underfundiga och filosofiska böcker om livet, kärlek, hår, döden, skräck och bajs.

Bajsfilmen

Att få in ämnena bajs, hår, våld, död, livet, vänskap, kärlek, svartsjuka och spöken på 45 minuter är precis vad den här filmen lyckas med. De animerade figurerna Gunellen och Dolores guidar oss på ett lustfyllt och roligt sätt genom ämnenas problematik.

Deras vänskap står alltid i centrum men den sätts också på prov när Gunellen funderar på vart bajset tar vägen och Dolores svarar  -”Far väl iväg ut i världen liksom” då väcks Gunellens längtan; hon  vill också ut i världen och upptäcka nya saker och platser.  Kan en bajskorv så kan väl hon. Men Dolores vill inte bli av med sin bästa vän och försöker på alla sätt och vis att få Gunellen att stanna kvar hos sig genom att berätta om alla ämnen hon kan komma på vad ska det bli av henne om Gunellen försvinner ut i världen och lämnar henne ensam där?

Mia Skäringer och Klara Zimmergren gör rösterna till huvudrollerna och det är en lyckoträff som lyfter filmen enormt. Filmen bygger dessutom på de populära och underfundiga böckerna av Pernilla Stalfelt

 

Relaterade resurser

Elias och de stora frågorna

Elias farmor gillar att diskutera och fantisera. Hon är dessutom en passionerad modellbyggare. Elias är en av få personer som får se hennes modellbygge. Det är en värld som ständigt förändras. På vägen hem från skolan händer olika saker som gör att Elias och farmor börjar prata om något speciellt. När farmor lägger en blomma på sin pappas grav börjar de prata om döden, och när Elias klocka går sönder pratar de om tid. Elias och de stora frågorna tar precis som Bajsfilmen upp en mängd olika frågor som kan vara lite svåra att ge ett enkelt svar på. En kanonserie om livets stora fårgor.


VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This