August Strindberg

August Strindberg kanske är en av den svenska litteraturens största personligheter, vittomspännande, motsägelsefull, hänsynslös iakttagare av sig själv och andra

 

August Strindberg

Ett 25-minuters porträtt av August Strindberg får vi i den här filmen!

Strindberg skapade en frisk, modern svensk berättarstil, skrev genialt personlig lyrik och tillhör som dramatiker världslitteraturen.. Med sin expressionistiska drömspelsteknik skapade August Strindberg också en revolutionerande teaterform. .

Relaterade resurser

Tema Strindberg

August Strindberg har en självklar plats i den svenska litteraturhistorien. Han är en av de mest kända svenska författarna internationellt och har skapat mängder av kritikerrosade verk inom prosa, lyrik och dramatik.

Fröken Julie

En midsommarnatt under sena 1920-talet. Fröken Julie bor i en herrgård med sin far. Hon har precis brutit upp med sin fästman, och den nye betjänten Jean ser sin chans. En filmatisering av August Strindbergs berömda tragedi från 1888.

Röda Rummet

Röda rummet är en roman av August Strindberg från 1879. Den kretsar kring den unge Arvid Falk och hans vedermödor i ett detaljrikt tecknat Stockholm. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This