Äta Sova Dö

Skånsk landsbygd som dräneras på folkhemsidealet när ekonomisk kris och nedskärningar står i fokus. Gabriella Pilchers guldbaggevinnande långfilm domineras ändå av en underton av mänsklig värme och humor!

Äta Sova Dö

I ett litet skånskt samhälle på landsbygden bor 20-åriga Raša som försörjer sig som salladsplockare på ortens fabrik. När varsel och hot om neddragningar drabbar fabriken blir det en kamp att stanna kvar i byn trots bristen på jobb. Trots filmens svärta finns en underton av humor och fin gestaltning av relationer. Äta sova dö behandlar också arbetets betydelse i våra liv och för vår identitet och vårt människovärde. Guldbaggevinnare 2012.

Relaterade resurser

Entreprenörskap

Tema entreprenörskap är ett resurstema där vi försöker visa på resurser som ger olika ingångar till att arbeta så att entreprenörskap främjas.

Svenskjävel

Dino drömmer om ett annat liv och lämnar den svenska landsorten för att söka lyckan i ett nyrikt Oslo. Hon fastnar i en rundgång av tillfälliga jobb, pengabrist och hårt festande. Men ett tillfälligt jobb som barnflicka leder till att hon tvingas stå upp för sin framtid!

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This