Ashbal -IS barnsoldater

Lejonungarna, det är vad IS kallar sina yngsta medlemmar. De är mellan 4 och 16 år och har i olika träningsläger, så kallade Ashbal, blivit hjärntvättade och misshandlade under många månader.

Lejonungarna, det är vad IS kallar sina yngsta medlemmar. De är mellan 4 och 16 år och har i olika träningsläger, så kallade Ashbal, blivit hjärntvättade och misshandlade under många månader. I den här gripande filmen berättar barn som flytt från IS och kriget vad de fått genomleva för hemskheter. Hur gör man när hjärtat har blivit svart som en av pojkarna uttrycker? Med smygtagna filmer och barnens berättelser om fruktansvärda upplevelser får vi veta hur propagandan går till för att locka till sig de unga pojkarna till religionen och organisationen. 

Relaterade resurser

Terrordåd - när det värsta händer

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om terrordåd. Ett terrordåd drabbar oskyldiga människor och sorgen är tung och svår. Attacken är inte bara en attack på enskilda offer, utan på hela det öppna samhället.

Martyren

I en Stockholmsförort bor Asia tillsammans med sina två barn Omar och Sara. Sara försöker leva ett vanligt tonårsliv, medan Omar tidigare har haft problem med lagen. Asia börjar misstänka att Omar kan ha radikaliserats. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This