Arabien

Följ med på denna fantastiska resa till en världsdel fyllt av mystik, följ med på en karavan med kameler, dyk ner i Röda Havets fantastiska värld, upptäck ruinerna av en försvunnen stad och möt de unga araber som kommer att vara med och forma framtiden.

Arabien

Arabien är en film om ett område med en unik kultur, en historia full av äventyr, en miljö med extrema utmaningar och ett starkt troende folk. Följ med på denna fantastiska resa till en världsdel fyllt av mystik, följ med på en karavan med kameler, dyk ner i Röda Havets fantastiska värld, upptäck ruinerna av en försvunnen stad och möt de unga araber som kommer att vara med och forma framtiden.

 

  • Produktionsår: 2016
  • Speltid: 46 min
  • Förlag: Kunskap & Upplevelse AB
  • Nivå: Grundskola 7-9, Gymnasieskola
  • Ämne: Historia, Religionskunskap, Samhällskunskap, Geografi
  • Ämnesord: Islam, Asien

Relaterade resurser

Maktspelet om vattenvägarna i Mellanöstern

De som kontrollerar vattenvägarna i Mellanöstern kontrollerar flödet av olja från regionen. Denna film spelades in i 19 länder , från Israel till Iran, Saudi Arabien till Seychellerna och handlar om maktspelen kring de viktiga vattenvägarna. Maktspelet har ändrats, inte minst sedan den arabiska våren, eftersom väst inte har lika mycket kontroll över regionen som tidigare. Hur påverkas de som lever i de viktiga regionerna av maktspelet och hur påverkar det oss i resten av världen? Denna fängslande dokumentär öppnar för många intressanta diskussioner.

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This