Antropocen- människans tidsålder

Vår värld har gått in i en ny era. Idag är människans påverkan på naturen så stor att den håller på att förändra vår planet i grunden. För vår civilisation är detta en ödesfråga: Kommer vi att kunna anpassa oss till denna nya värld som vi själva har skapat?

 

Antropocen- människans tidsålder

 Idag är människans påverkan på naturen så stor att den håller på att förändra vår planet i grunden. Filmen går igenom vad antropocen är. I tre animerade exempel får vi se andra tillfällen i historien då människan ställts inför liknande utmaningar som nu. Du får höra forskare, filosofer, aktivister med flera som ger sin syn på utmaningarna, och på vad man kan göra. För vår civilisation är detta en ödesfråga: Kommer vi att kunna anpassa oss till denna nya värld som vi själva har skapat? 

Relaterade resurser

Tema Hållbar utveckling

Temat handlar om vår miljö och hur vi som individer kan tänka för att bidra till en hållbar utveckling.

Anotes ark

Vad händer när ditt land försvinner ned i havet? Vi får följa presidenten Anote Tongs kamp för skydda sitt folk och landets 4000 år gamla kultur från de stigande havsnivåerna. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This