Anotes ark

Tänk om ditt land var på väg att sjunka ner i havet!?! Gripande dokumentär om problematiken kring klimatförändringarna.

 

Anote´s Ark

Den här dokumentären sätter samman två gripande berättelser. Vi får dels följa den kiribatiska presidenten Anote Tongs kamp för att skydda sitt folk och landets 4000 år gamla kultur från de stigande havsnivåerna. En kamp som grundar sig i internationella klimat- och mänskliga rättighetsförhandlingar. Och vi får dels träffa Sermary, en ung sexbarnsmamma, som brottas med att migrera sin familj till säker mark på Nya Zeeland. Därmed måste hon också lämna sin kultur och det enda liv hon känner till.
Anotes ark fångar nästa steg i problematiken av klimatförändringar. Ett steg som brådskande kräver ny teknik och globala överenskommelser, och som kan förändra det vardagliga livet som vi känner till det. Det här är ett starkt porträtt av den kiribatiska befolkningen som står inför en genomgripande förändring.

Relaterade resurser

Tema Hållbar utveckling

Tema om miljö och hållbar utveckling.

Till havet

“Till havet” befinner sig i gränslandet mellan fiktion och verklighet när den skildrar relationen mellan en femårig pojke och hans pappa och relationen mellan människan och naturen vid ett av världens största korallrev.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This