Animation
Animationsfestival och workshops
Admin, Mediapoolen
18 april 2017
Den 11-13 maj hålls för andra gången i ordningen Trollywood Animation Festival med inspirerande föreläsare från hela världen. “Under tre fantastiska dagar, kommer vi att fokusera på animation med ett filmprogram och massor av seminarier för de som är i eller är intresserade av animationsbranschen.” Läs mer på http://www.trollywoodanimation.se/

Förutom alla som älskar animation så vill vi tipsa pedagoger som är nyfikna på hur animation kan vara ett bra verktyg i läroprocesser om Anna Rydells workshop: Animation som verktyg i pedagogiska processer och lärande.

Så här skriver Anna Rydell själv om workshopen:

Workshopen vänder sig till dig som vill arbeta med animation som ett verktyg i läroprocesser. Vi föreläser först om hur metoden kopplas till läroplanen och hur språkinlärning utvecklas och stimuleras när nyanlända barn och ungdomar jobbar med animation. Sedan får deltagarna prova på att göra en animation.
Vi som håller i workshopen är Anna Rydell, Utvecklare film, Region Jönköpings län och Charlotte Vinberg, Filmpedagog, Region Jönköpings län. Vi har arbetat många år med animation i undervisningen och just nu leder vi ett animationsprojekt genom Kulturskolan i Jönköping. Vi åker ut i tre bostadsområden och bedriver verksamheten på plats. Dessa områden är vanligtvis inte representerade på Kulturskolans andra verksamheter.

Workshopen hålls under Trollywood Animation Festival i Trollhättan. www.trollywoodanimationfestival.se Festivalen är kostnadsfri mot anmälan. (Om man inte vill ha ett särskilt VIP-pass).

När: 12 maj kl. 9.00-12.00
Var: Folkets Hus Kulturhuset Trollhättan
Anmälan: anna.rydell@rjl.se Kontakt: 0722212900 anna.rydell@rjl.se

Nikolai Lockertsen, Storm Studios, Norge gästar festivalen och kommer dela med sig av sina fantastiska bilder och berätta om arbetet bakom. Se mer av hans arbete här!

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order@mediapoolen.se
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info@mediapoolen.se
mediapoolen.se

Share This