Amazonas : hållbar utveckling

Regnskogar är oerhört viktiga för vår planet. Men det finns alltid en konflikt – mellan behovet av att bevara de viktiga ekosystemen och behovet av att sälja skogens resurser för att få inkomster. 

Regnskogar är oerhört viktiga för vår planet. Men det finns alltid en konflikt – mellan behovet av att bevara de viktiga ekosystemen och behovet av att sälja skogens resurser för att få inkomster. Så hur ska man hitta en balans mellan de två konkurrerande behoven? I den här filmen reser vi till Amazonasområdet och undersöker olika projekt som försöker skapa den balans som behövs för att bevara regnskogen.

Relaterade resurser

Tema Hållbar utveckling

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Hållbar utveckling. Temat handlar om vår miljö och om hur vi som individer kan tänka för att bidra till en hållbar utveckling. De flesta forskare är överens om att vi står inför en global uppvärmning med allvarliga följder. Vad krävs för att vi ska kunna vända utvecklingen?

Amazonas - hot och utmaningar

I den här filmen reser vi till Amazonas och träffar Héctor Vargas som visar och berättar om hur hans hemmiljö i regnskogen har förändrats av all industri och exploatering. Visste du att en fjärdedel av alla läkemedel som vi använder härstammar från arter i regnskogen? Och att skogens träd bidrar till att dämpa klimatförändringarna? 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This