Alla funkar olika

Mer än en miljard människor i världen lever med någon form av funktionsnedsättning. De tillhör ofta de fattigaste bland de fattiga och de mest sårbara bland de utsatta. De osynliggörs, utestängs och förhindras från att delta i samhället, utbilda sig och försörja sig. Vi möter barn och ungdomar från fyra olika länder som berättar om hur det är att leva med funktionsnedsättningar. Länderna vi besöker står inför många gemensamma, och många unika, svårigheter. Programmen är en del av Musikhjälpen 2018. 

I serien “Alla funkar olika – min berättelse” tar UR i samarbete med Musikhjälpen upp situationen för barn och ungdomar som lever med någon funktionsnedsättning och som bor i några av världens fattigaste länder. Där ser situationen allvarlig ut. Rättigheterna till skolgång, vård och ekonomiskt stöd är inte en självklarhet och diskrimineringen är stor. Ofta lever uppfattningen vidare om att funktionsnedsättning är något straff, onormalt och något man bör skämmas över. Som tur är finns det eldsjälar som inte ger upp och som kämpar för de drabbade och mot de orättvisor och fördomar som tyvärr existerar. I denna serien får vi följa fem personer från fyra olika länder och se och höra deras berättelser.  Alla avsnitten finns även som syntolkat och teckenspråkstolkat.

Relaterade resurser

Tema Barnkonventionen

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Barnkonventionen. Barnkonventionen är oerhört central och viktig – och det är en mänsklig rättighet att känna till dess innebörder. Ett viktigt tema, som handlar om dina – och andras – rättigheter.

Superungar

Vi möter familjer med barn som lever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Det kan till exempel vara adhd, Aspergers syndrom eller autism. Programledaren Måns Möller träffar en familj per avsnitt, och vi får ta del av de problem just den familjen har i vardagen.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This