Reportage

ALL DIGITAL Week 2020 – Grästorp

Teknik, digital inkludering

4 mars 2020

Snart är det dags för All Digital Week som kommer pågå runt om i landet. Genom kampanjen som startar den 23 mars vill man öka den digitala delaktigheten.

ALL DIGITAL Week pågår 23-29 mars.

Edis Hadzic som är IT-pedagog i Grästorps kommun har digital workshop och drop-in hela veckan på biblioteket.

Biblioteket i Grästorps kommun och it-pedagogen Edis Hadzic öppnar dörrarna för digital workshop och frågor genom att ha drop-in under kampanjveckan.

– Fokus i år ligger på e-tjänster som till exempel bank-id, e-legitimation, Swish, eller sociala medier, säger Edis Hadzic. Bibliotekspersonal kommer visa hur man lånar e-böcker eller gör omlån av böcker på nätet.

Föreläsning om digitalisering och AI

Torsdag 26 mars föreläser frilansjournalisten och föreläsaren Anders Thoresson om digitalisering och artificiell intelligens.

– Det blir lite vinklat så att föreläsningen blir extra intressant för seniorer, säger Edis Hadzic.
– Det här är jättekul, och ett bra initiativ att det tas upp i hela landet. Sverige ska ju ligga i framkant med digitaliseringen, då är en sån här satsning jättebra, säger Edis.

Programmet på Kulturhuset i Grästorp

Biblioteket i Grästorp och IT-pedagogen Edis Hadzic har drop in 23-27 mars kl 10-15 för digital workshop och frågor.

Föreläsningen med Anders Thoresson om digitalisering och AI är på Kulturhuset i Grästorp, torsdag 26 mars 13:00. Det är fri entré, men begränsat antal platser. Lämna din anmälan till personalen på biblioteket.

ALL DIGITAL Week är en europeisk kampanj som pågår samtidigt i hela Europa. Läs mer på Digidel.se. Där kan du se en karta över vilka orter som arrangerar aktiviteter under vecka 13.

av Anna Ketola, Kommunikatör

Tipsa Anna om positiva berättelser som rör äldre och äldreomsorg
så att vi kan bli ännu bättre på att bevaka frågor som rör seniorer.
Du når henne på [email protected]

Share This