Makeriet

I Makeriet kombineras teknik, kreativitet och slöjd. Programledarna Arantxa Álvares och Erik Rosales utforskar teknikens värld med digital slöjd och skapar och uppfinner tillsammans med barnen som besöker dem i verkstaden. 

I Makeriet kombineras teknik, kreativitet och slöjd. Programledarna Arantxa Álvares och Erik Rosales utforskar teknikens värld med digital slöjd och skapar och uppfinner tillsammans med barnen som besöker dem i verkstaden. De använder sig av allt från återvunnet material och gammalt skrot till digital teknik. På vägen lär de sig om mekanismerna bakom sina uppfinningar – som till exempel elektricitet, hydraulik och sensorer. Här skapar vuxna och barn tillsammans. Utgångspunkten är gör-det-själv-skapande och Maker-rörelsen.

Relaterade resurser

Tema Enkla maskiner

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Enkla maskiner. Vad är enkla maskiner? Jo, det är enkla verktyg som används för att förenkla någon typ av arbete. Och du använder flera av dem varje dag – ofta utan att tänka på vilka krafter det handlar om. Titta dig omkring och upptäck dem! Som enkla maskiner räknas vanligtvis fem anordningar: Lutande planet, skruven, kilen, hävstången och hjulet.

Från naturresurs till produkt

Människor har i alla tider använt sig av naturen för att kunna överleva. Allt i naturen som vi kan använda eller ha nytta av kallas naturresurser. Odlingsmark, betesmark, skog, berg och vatten är några av Sveriges viktigaste naturresurser. Syftet med filmserien är att berätta om de vanligaste naturresurserna i Sverige och hur de nyttjas.I serien får vi följa processen från naturresurs till färdig produkt.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This