Krigshemligheter

Mycket spännade och välgjort drama som handlar om vänskapens band mellan två tolvåriga pojkar i Nederländerna under andra världskriget!

Krigshemligheter

Andra världskriget, sommaren 1943. Nederländerna är ockuperat av Tyskland. Två tolvåriga pojkar som är goda vänner, blir kompis med en ny tjej i klassen. Hon bär på hemligheten att hon är judinna, men hon berättar det bara för den ena pojken.Pojkarnas vänskap hotas plötsligt av att den enes föräldrar visar sig tillhöra motståndsrörelsen och den andres har nazistsympatier. Mycket spännande och välgjort holländskt drama om vänskapens kraft.

Från 11 år

Filmen passar för många samtal om skolans värdegrund och uppdrag utifrån LGR11. I historia åk 7-9 finns läromål om andra världskriget. I svenska-ämnet passar filmen för att bearbeta Språkbruk samt berättande texter och sakprosatexter då filmen bygger på en bok av samma författare som skrivit förlagan till Kick it! Passar till: Värdegrundssamtal, Svenska, Historia, åk 5-6 samt 7-9

Relaterade resurser

Ämnestema - Förintelsen

Förintelsen är ett skrämmande exempel på vad som kan hända om vi inte håller debatten om demokrati och människors lika värde vid liv. Cirka sex miljoner judar dog i Förintelsen. Också romer och polacker utsattes för folkmord. Ämnestema för åk 7-9.

Morfar i konsentrationslägret

Gripande dokumentär om gymnasieläraren Lisa som tillsammans med sin morfar Jan besöker koncentrationslägret Sachsenhausen där han satt fången under Andra Världskriget. Åk. 4 och uppåt.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This